Plaant är ett smart inomhusväxthus som optimerar miljöförhållandena för att förbättra växtens tillväxt och hälsa. Inte nog med att det är smart och miljövänligt så är designen också oerhört snygg och kan liva upp vilken yta som helst. Det enda du behöver göra är att sätta i plantorna och tillsätta vatten – resten fixar växthuset av sig självt.

Till växthuset finns en app som du kopplar till just ditt växthus med hjälp av en QR-kod. I appen kan du kontrollera och övervaka dina plantor, från plantering till skörd!

En perfect match

– Vi är oerhört glada att Plaant valde oss som leverantörer gällande allt från inköp till färdigpaketerad produkt. Redan vid första projektmötet när delägaren Tore Tullberg berättade om produkten och dess funktion i hemmet, visste vi att detta var något vi absolut ville vara del utav, säger Nicklas Jalkander, projekt- och säljchef på Business Solutions.

– Vi vill hjälpa Plaant att fokusera 100% på sin kärnverksamhet och låta oss sköta resten. Plaant är oerhört skickliga gällande design och funktion och Business Solutions besitter bred kompetens inom produktion och supply chain. Tillsammans kommer detta att bli en perfect match, fortsätter Jalkander.

De första produkterna kommer att monteras och paketeras med start i oktober 2021, detta kommer att ske på vår enhet i Vaggeryd. Här är vi i full gång att sätta upp en optimal produktion med syfte att ha så kort ledtid som möjligt med full fokus på kvalité.

Hela vägen från inköp till paketering

Vi intervjuade delägaren Tore Tullberg som delade med sig av sina tankar kring varför de valde just Business Solutions.

– Vi använde företaget Maker Square för att hjälpa oss screena flera aktörer där Business Solution blev en av slutkandidaterna. Viktigt i valet var att Business Solutions hade flera referencecases och gav intrycket av att kunna och vilja arbeta agilt, med snabba kast. Något vi behöver då en startup sällan har en enkel orderväg framåt, berättar Tore.

– Vi valde att använda en helhetsleverantör då vi har en komplex produkt där mycket kan gå fel i varje steg. Vi vill inte chansa utan ha en kompetent aktör som kan vara med i just hela processen med oss.

Tore Tullberg var positiv till bemötande i uppstartsfasen från Business Solutions. Han beskrev det som ”bra proaktiv dialog och hjälp inom alla delar i produktionsprocessen.”

Viktig aktör inom denna framtidsmarknad

– Framtidsvisionen med Plaant är att genomsnittssvensken om 10 år inte kommer köpa sina grönsaker på ICA, importerade lång väg och besprutade, utan plocka dessa i sina hem. Och här kommer Plaant att vara en viktigt del i denna utveckling – och så småningom vara en viktig aktör inom premium segmentet inom denna framtidsmarknad, berättar Tore Tullberg. Vidare beskriver han hur mottagandet på marknaden varit väldigt god.

– Vi har fått bra med uppmärksamhet, intressen och framförallt förbeställningar utav betalande kunder över vår förväntan vilket känns fantastiskt kul.

Vi på Business Solutions tycker att det känns minst lika kul och ser ivrigt framemot att få vara med på denna resan tillsammans med Plaant.

Levererade tjänster

Till denna kund har vi utifrån kundens behov och önskemål levererat de markerade tjänsterna nedan. Är du intresserad av en fördjupad förståelse för hur vi hjälper producerande företag? Läs mer om respektive tjänst via länkarna nedan.

Projektledning och rådgivning
Design och prototyp
Material och leverantörshantering
Tillverkning och montering
Förpackning och logistik
Eftermarknadstöd