Som mest har 320 medarbetare varit på plats

Innan uppstart krävdes mycket fokus på det praktiska och man tog därför hjälp av systerbolagen inom koncernen. Business Solutions såg till att anställa konsulter för uppdraget. Hela 80 konsulter var på plats första dagen, därefter har produktionen succesivt byggts på och som mest har 320 medarbetare funnits på plats.

– Detta har självklart krävt oerhört mycket tid och nya sätt att jobba på för att effektivt kunna hantera alla leveranser, som mest gick 16 fulla lastbilar med visir ut från fabriken dagligen. Utmaningen var att se till att leveranssäkerheten var 100 %, något som vi lyckades med tillsammans med kund, berättar Nicklas Jalkander, Distriktschef på Business Solutions. Utan våra fantastiska medarbetare hade vi aldrig kunnat drömma om att ro ett så omfattande projekt i land på så kort tid. De skall ha all eloge fortsätter Jalkander.

20 miljoner visir levererades på några veckor

Att gå från en helt tom lokal till en fullt fungerande produktionsenhet kräver en hel del. Nu beräknas leveransen av de 20 miljoner visiren vara färdig inom ett par veckor.

– Det har varit en spännande och utmanande tid för oss i produktionen, säger Skogeryd och fortsätter: – Att logistiskt skapa optimerade flöden, både internt samt gentemot leverantörer, där både kvalitet och effektivitet uppnås har varit en utmaning på så kort tid. Att också på kort tid skapa en fungerande organisation med gott ledarskap, arbetsmiljö samt att utbilda och stötta 320 medarbetare har varit en utmaning. Vi har lärt oss mycket under tiden, och jag är grymt tacksam för det jobb som många har bidragit med där man har slitit hårt för att göra detta möjligt. Både ledare och medarbetare.

Inget är omöjligt så länge man samarbetar

– Människor från många olika länder, olika åldrar och olika kulturer har arbetat i projektet under sommaren och de har gjort en fantastisk insats. Det har varit otroligt inspirerande att se personalen komma till jobbet varje dag med ett leende på läpparna och leverera dag ut och dag in, säger Ivica Trupina, Produktionschef på Business Solution. Detta hade inte heller varit möjligt utan våra fantastiska leverantörer som mitt under semestern sadlat om och bistått oss med allt från kaffe till tejp. Är det något man lärt sig av detta är det att inget är omöjligt så länge man samarbetar fortsätter Trupina.

Levererade tjänster

Till denna kund har vi utifrån kundens behov och önskemål levererat de markerade tjänsterna nedan. Är du intresserad av en fördjupad förståelse för hur vi hjälper producerande företag? Läs mer om respektive tjänst via länkarna nedan.

Projektledning och rådgivning
Design och prototyp
Material och leverantörshantering
Tillverkning och montering
Förpackning och logistik
Eftermarknadstöd